Consense Amsterdam
Consense

Perspectief

Uit het voorgaande kan de indruk zijn ontstaan, dat hooggevoeligheid alleen een last of zelfs ‘een straf’ is. Iets als een donkere, drukkende wolk, waarin je gehuld bent, en die je vooral kwijt wilt zijn. Die lasten die worden ervaren komen voort uit het niet om kunnen gaan met het anders-zijn, door jezelf en nog veel meer door je omgeving. De omgeving kun je niet veranderen, jezelf hoef je niet te veranderen, alleen jezelf goed leren kennen en al je mogelijkheden, die je tot nog toe niet hebt gezien. Maar vooral je eigen beste vriend worden!

De hooggevoeligheid is de last, het cadeau is wat je hebt meegekregen, namelijk een hoge mate aan sensitiviteit, aan opmerkingsbegaafdheid. Zodra de lasten worden herkend , kan een ommekeer plaats vinden.

Met de juiste begeleiding leer je een andere manier van kijken. Je focus verschuift van zwaar, donker, eenzaam en moeilijk naar alle positieve, bijzondere aspecten van hoog sensitiviteit. Dit heeft weinig te maken met alleen maar positief denken. Het gaat om het ervaren van wie en wat je VOORAL bent. Dan pas zal je het als kracht en als een mooie vorm van rijkdom ervaren. Dan pas kun je het (over)leven achter je laten en echt beginnen te leven als de persoon zoals je bedoeld bent.

© Consense Amsterdam | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 24-02-2018 . | Met gebouwd door Numaga webontwerp Nijmegen