Consense Amsterdam
Consense

Onderliggende problemen

Het valt zeker niet uit te sluiten dat veel problemen zoals faalangst, onzekerheid, depressies, overmatig alcoholgebruik, verslaving en zelfs zelfdoding niet verholpen konden worden, omdat het onderliggende feit, nl. hooggevoeligheid, niet herkend werd. Veel eeuwig kwellende vragen die nabestaanden na zelfdoding van een geliefde hebben, vinden hun antwoord in het feit dat hun kind of ouder of partner een 'HSP' was.

Ook de omgeving van een hoog sensitief iemand kan het er moeilijk mee hebben. Ouders van HSP –kinderen ( HSK), partners of kinderen van een hoog gevoelig persoon weten wat het is. Omgaan met iemand die zo fijngevoelig is, kan een wereld van onbegrip en frustratie voor beiden worden.

Zich thuis voelen

Het lijkt erop dat HSP's meestal zachtaardige, gevoelige mensen zijn, die moeten functioneren in een wereld waarin ze zich niet goed thuis voelen. Een wereld die voor hen te hard, te grof en te druk is. Een wereld die hun fijngevoeligheid en subtiliteit niet begrijpt. En aan wie ze dat vaak ook niet duidelijk kunnen maken. Dat kan ze heftig en emotioneel maken.

© Consense Amsterdam | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 24-02-2018 . | Met gebouwd door Numaga webontwerp Nijmegen