Consense Amsterdam
Consense

Reiki

Reiki volgens het Usui systeem van natuurlijk genezen (Usui Shiki Ryoho)

Wat is Reiki?

Reiki is een manier van natuurlijk genezen door zachte aanraking (in beklede toestand). Reiki –behandelingen zijn ook zonder direct lichaamscontact mogelijk.

Aan het eind van de 19e eeuw ontving Dr.Mikao Usui in Japan in een visioen de symbolen en de kracht van Reiki en ontwikkelde het systeem van Reiki Healing.

Rei – ki betekent universelee levensenergie of kracht van de zon.

Hawayo Takata, de vrouw die het Usui Systeem van Reiki buiten Japan bekend maakte, schreef in haar dagboek: ‘Deze kracht is onvoorstelbaar, onmeetbaar en, omdat het een universele levenskracht is, voor de mens niet te bevatten. Toch ontvangt ieder levend wezen, wakend of slapend, er dagelijks de zegeningen van.’

Het overdragen van (levens)energie door handoplegging is een oeroude manier van natuurlijk genezen, die de meeste mensen ook onwillekeurig en automatisch toepassen bij pijnklachten. Denk bijvoorbeeld eraan wat je doet bij pijn in de buik of bij letsels van je kinderen.

Het Usui Szsteem van Reiki wordt door middel van een mondelinge onderwijstraditie en het uitwisselen van behandelingen verspreid. Je kunt tegenwoordig veel informatie over Reiki inwinnen via boeken, tijdschriften en vooral via het internet. Kennis en weten spelen bij Reiki echter een ondergeschikte rol. Deze zachte, harmoniserende energiestroom moet je ervaren door behandelingen te ondergaan of een cursus te volgen.

Lees verder…..

 

© Consense Amsterdam | Deze pagina is het laatst bijgewerkt op 24-02-2018 . | Met gebouwd door Numaga webontwerp Nijmegen